Innovation Analyst

We zoeken een startende Innovation Analyst voor 3-5 dagen per week. We zijn een Tech-for-good SaaS startup, gevestigd in Den Haag.

Do good and do well

Ben jij klaar om impact te maken, een zelfstarter met sterke communicatieve en analytische vaardigheden, en geïnteresseerd in startups? Wil jij met ons de samenleving helpen om effectief samen te werken rondom complexe maatschappelijke vraagstukken? Alkemio is op zoek naar een gemotiveerd iemand met een academische achtergrond, die deel wil uitmaken van onze groeiende SaaS start-up. In deze rol krijg je de kans om aan verschillende projecten te werken en de toekomst van ons bedrijf vorm te geven.

Jouw rol

Werken in een start-up betekent veel initiatief nemen, zowel in teamverband als zelfstandig, maar ook veel ruimte om je te verdiepen in projecten die bij jouw interesse of vaardigheden passen. Als Innovation Analyst werk je in het Operations team in Den Haag aan onderwerpen als klantbetrokkenheid, het creëren van partnerproposities, het prijsmodel, de go-to-market-strategie, productontwikkeling of klantenwerving. Je werkt onder andere nauw samen met de CEO/CTO, een ervaren ondernemer die in zijn carrière meerdere ondernemingen heeft opgezet. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal op C-niveau. Aangezien we een jonge tech startup zijn, zijn er veel andere gebieden waarin je je misschien wilt specialiseren. Een van deze onderwerpen is het financierings-proces, waarbij je samen met de CFO werkt aan het zoeken naar investeerders, pitchen, structuren, en modelleren. Andere relevante onderwerpen zijn bijvoorbeeld de toepassing van tokenization/gamification/AI, bestuursstructuren, UI/UX-ontwerp en systems engineering. Onder begeleiding van andere ervaren teamleden is er genoeg ruimte om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Over Alkemio

Alkemio is een tech-for-good start-up. We ontwikkelen een platform voor organisaties, overheden en individuen om hun meest urgente maatschappelijke problemen en uitdagingen aan te pakken en op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan innovatie-, milieu-, of sociale vraagstukken. Het platform stelt je in staat om deze uitdaging te definieren, in contact te komen met anderen die aan soortgelijke uitdagingen werken en om kennis en middelen uit te wisselen. Ondertussen bouwen we het platform verder uit, samen met onze (internationale) impact-gedreven community. We hebben een sterk groeiend internationaal team, dat deels opereert vanuit Den Haag.

Alkemio betaalt een marktconform salaris en kan bij succes een upside bieden. Daarnaast leer je in deze kleine omgeving veel van de uiteenlopende skills van ervaren collega’s. Ook wordt er regelmatig een internationale offsite georganiseerd met het hele team, bijvoorbeeld in Sofia of Belgrado. Naast het werk kun je ook veel leuke activiteiten verwachten!

  • Wil je weten hoe het platform werkt? Kijk dan op https://alkem.io/

  • De sterke kernwaarden van de Alkemio organisatie vind je in ons Manifesto

  • Voor meer informatie over de vacature stuur gerust een email met jouw vragen naar hr@alkem.io

  • Je kunt ook contact opnemen als je geïnteresseerd bent in een stage.